Orättvisa

Idag på lunchen satt jag och fyra kompisar och snackade i typ en timme om hur orättvis världen är! Hur kan vi slänga en tredjedel av vår mat medans andra människor inte har dricksvatten? Resa bara för nöjets skull medans människor inte har någonstans att sova inatt? Hur blev det såhär? Och varför fortsätter länder att lägga 12 gånger så mycket pengar på armén än på att hjälpa andra länder ur fattigdom? Drömsamhället bygger väl på att hjälpa varandra? Och det värsta är att även om vi vet att människor svälter rycker vi på axlarna, mår dåligt i fem minuter och går vidare med våra liv istället för att göra något.




Monday morning

Imorse träffade jag på Emmy vid bussen igen och senare klev även Josse på så det var trevligt, det som var ännu trevligare är att vi hade sovmorgon till klockan tio för att matten blev inställd så jag låg kvar i sängen och gosade med mitt hjärta en stund till.



EN MIL

Jag tycker om mat alldeles för mycket för mitt eget bästa, det är liksom out of control. Jag måste bli bättre på att äta lagom istället för mängder och mer av rätt saker. Idag har jag levt på i princip bara godis och fika och det funkar inte, skärpning nu Linda!
Idag läste jag ett inlägg på instagram som lät vettigt. Jag ska sätta upp ett mål, t.ex. att springa en mil i sträck och sedan jobba mot målet istället för att bara tänka "nu måste jag börja träna!". Det blir en progress med mer resultat då man för varje gång kommer lite närmare målet och samtidigt sker en process i kroppen. Det mår man nog bättre av än att stå och kolla efter yttre resultat hela tiden. Jag tänker börja min första runda mot mitt mål redan imorgon, nu satsar jag på milen!
 
 
 

RSS 2.0